Dražen Hanžić

Dražen Hanžić

Excel i Power BI konzultant (savjetnik), predavač i stručnjak za razvoj poslovnih aplikacija temeljenih na Excelu i Power BI razvojnoj platformi, diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu te je nakon toga završio postdiplomski Studij poslovnog upravljanja DSM (Diploma Study in Management) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Poslovno iskustvo stjecao je u bankarstvu (menadžer razvoja poslovanja i projektni menadžer), u industriji robe široke potrošnje (kontroling i logistika), kao nezavisni savjetnik razvijanjem poslovnih Excel aplikacija te u telekomunikacijskoj grani (stručnjak za SAP).

Tijekom svoje poslovne karijere održao je velik broj naprednih Excel tečajeva i radionica te razvio mnoge Excel aplikacije (VBA) koje se upotrebljavaju u poslovnom okruženju.

Aktivno koristi Excel već dulje od 20 godina, razvija poslovne Excel aplikacije za klijente u Hrvatskoj i diljem svijeta, intenzivno educira polaznike Excel tečajeva i radionica te se neprekidno usavršava. Zbog svega nabrojanog, na Excel tečajevima može ponuditi i savjetovanje vezano uz konkretne zadatke polaznika, a može održati i napredne Excel tečajeve po mjeri polaznika.

Prati zbivanja u području razvoja i upotrebe Excela te pohađa konferencije u inozemstvu vezane uz rizike pri korištenju “spreadsheet” aplikacija.

U posljednje vrijeme fokusiran je na praćenje razvoja Power BI alata (Power Query, Power Pivot i Power BI), proučava mogućnosti primjene, educira se, izrađuje Power BI rješenja za klijente te održava Power BI tečajeve.