Eksport podataka i objedinjavanje

Eksport podataka iz tablice i objedinjavanje Excel datoteka (Export & Merge Excel workbooks)

Izrada Excel listova ili datoteka iz glavne tablice s podacima prema zadanom uvjetu (Filter) te kasnije objedinjavanje podataka iz više radnih listova ili datoteka.

Excel Export & Merge

Opis

Ovaj Excel dodatak (Add-In) sadrži dvije bitne funkcionalnosti:

Eksport podataka s radnog lista prema odabranom uvjetu (novi list s podacima za svaki jedinstveni podatak u Filter popisu)

  • U nove radne bilježnice (To new workbooks) (svaka stavka iz Filter popisa predstavlja podatke koji će biti eksportirani u novu datoteku)
  • U novu radnu bilježnicu (To new workbook) (svaka stavka iz Filter popisa predstavlja podatke koji će biti eksportirani u novi radni list – worksheet)
  • U nove radne listove u aktivnoj radnoj bilježnici (To new sheets in active workbook) (svaka stavka iz Filter popisa predstavlja podatke koji će biti eksportirani u nove radne listove – worksheets)

Export_filtered_data_to_new_sheets_or_workbooks

Objedinjavanje podataka iz više radnih bilježnica u odabranoj mapi na jednom radnom listu aktivne ili nove radne bilježnice

  • U novu radnu bilježnicu (To new workbook)
  • U aktivnu radnu bilježnicu (To active workbook to new sheet)
  • Iz radnih listova aktivne radne bilježnice u novi radni list (From sheets in active workbook to new sheet)

Merge_workbooks_from_folder

Za što možete koristiti ovaj Add-In?

Ponekad može biti vrlo korisna mogućnost eksporta podataka u npr. nove radne bilježnice prema odabranom uvjetu. Na taj način svaki korisnik može raditi s datotekom koja se odnosi na njemu bitne podatke, doraditi ih u tablici (upisati neke dodatne informacije) a zatim Vi možete objediniti sve te podatke iz pojedinačnih radnih bilježnica neke mape (često mrežne) u jednu datoteku.

Proces je vrlo brz i time Vam štedi Vaše dragocjeno vrijeme, pogotovo ako se radi o velikom broju datoteka koje treba izraditi iz jedne velike tablice (podijeliti ih korisnicima) i zatim ih objediniti nakon određenih promjena u njima.

Također, moguće je eksportirati podatke iz jednog radnog lista (tablice) u više radnih listova aktivne radne bilježnice i objediniti podatke (tablice) iz odabranih radnih listova aktivne radne bilježnice u novi radni list.

Cijena Add-In-a: 200 EUR + PDV (1506,90 kn + PDV)

Dodatak nema ograničenja po pitanju broja datoteka koje možete izraditi i zatim objediniti.

Do punog izražaja dolazi kada ga koristite s aplikacijom za slanje mailova (attachmenta) iz Excela putem Outlooka u slučaju kada svaki primatelj prima svoj jedinstveni primjerak datoteke.

U slučaju grešaka u ovom Add-In-u nastojat ćemo ih ispraviti što prije i dostaviti Vam novu ispravljenu verziju. Sve Vaše sugestije po pitanju novih funkcionalnosti su dobrodošle.

Vaša povratna informacija

Cijenimo vaše komentare i sugestije, jer time ovaj dodatak može postati još bolji!

Kontakt

www.labo.hr/kontakt

ili info@labo.hr

Želimo Vam ugodno Exceliranje 🙂