Spremanje privitaka i ispis podataka o mailovima iz Outlooka

Spremanje privitaka (attachmenta) i ispis podataka o mailovima iz Outlooka prema zadanim uvjetima

(Save attachments and list e-mails from Outlook according to criteria)

Podaci o mailovima koji se ispisuju na posebnom radnom listu u Excelu.

Opis

Osnovna namjena aplikacije je spremanje svih privitaka (attachments) iz e-mail poruka u Outlooku prema zadanim uvjetima na željenu lokaciju na disku. Također, aplikacija ispisuje neke podatke o mailovima (Subject, Adresa pošiljatelja, Pošiljatelj, Vrijeme primanja poruke, Broj privitaka u mailu i podatak o tome da li je mail pročitan li ne). Na taj način ne trebate odmah pokrenuti spremanje privitaka dok se niste uvjerili o kojim mailovima se radi.

Za što možete koristiti aplikaciju?

Aplikaciju možete koristiti u slučajevima kada ste npr. mailom poslali mnoštvo Excel tabela korisnicima na dopunu, a zatim ih naknadno trebate objediniti. Korisnike možete zamoliti da Vam odgovore s istim Subjectom (uz Re:), tj. naslovom maila koji nastojte da bude jedinstven (npr. tema uz određeni datum), a zatim to možete automatski pohraniti negdje na Vaš disk.

Najčešće će se raditi o jednom privitku određenog pošiljatelja. Naknadno ćete vjerojatno poželjeti objediniti sve te tabele u jednu (bilo ručno ili automatski).

Napomena: tabele koje šaljete i zatim nakon dopune od strane primatelja automatski objedinjavate u jednu tabelu lako možete izraditi pomoću “Excel Export & Merge” Add-In-a koji također možete kupiti putem naše stranice (Eksport podataka i objedinjavanje Excel datoteka).

Cijena aplikacije: 100 EUR + PDV (753,45 kn + PDV)

Aplikacija nema ograničenja po pitanju broja mailova koje želite obraditi. Ako ne želite pretraživati po Inbox mapi Vašeg Outlooka, slobodno zadajte naziv podmape Inboxa. Također, pri zadavanju uvjeta možete koristiti logičke operatore “OR” i “AND”. Ako ništa ne upišete pod “Part of e-mail Subject” i “Recipient address” dobit ćete ispisane sve mailove (bez zadanih uvjeta).

U slučaju grešaka u aplikaciji nastojat ćemo ih ispraviti što prije i dostaviti Vam novu ispravljenu verziju aplikacije. Sve Vaše sugestije po pitanju novih funkcionalnosti su dobrodošle.

U slučaju da trebate verziju aplikacije za verziju Excela nižu od 2010 ili 2007, molimo da nas kontaktirate.

Vaša povratna informacija

Cijenimo vaše komentare i sugestije, jer time ova aplikacija može postati još bolja!

Kontakt

www.labo.hr/kontakt

ili info@labo.hr

Instalacija aplikacije

Ova verzija aplikacije može biti korištena u verzijama Excela 2010 i 2007 (i u novijim). Nakon što ste kupili aplikaciju, spremite je na neku lokaciju na Vašem disku i pokrenite kao što biste bilo koju drugu Excel datoteku. Makronaredbe trebaju biti omogućene kako bi aplikacija mogla raditi.

U Excelu 2010 odaberite File, Excel Options, Trust Center, Trust Center Settings…

Ovdje možete odabrati “Disable all macros with notification” što znači da pri pokretanju datoteke koja sadrži VBA kod možete odlučiti želite li omogućiti makronaredbe ili ne.

  • Excel 2010 verzija
    • File, Options, Trust Center, Trust Center Settings…
  • Excel 2007 verzija
    • Office button, Options, Trust Center, Trust Center Settings…

Želimo Vam ugodno Exceliranje 🙂