Excel JOPPD aplikacija – konverzija podataka iz Excela u XML

Ako podatke o plaćama zaposlenika imate u Excel tablici i želite ih predati u sustav porezne uprave (XML format),  u ponudi imamo Excel JOPPD aplikaciju koji plaće iz JOPPD obrasca u Excelu pretvara u XML format prema shemi koju je propisala porezna uprava. Osim plaća, podržani su i ostali prihodi poput ugovora o djelu, putnih naloga i dr..

Aplikacija može poslužiti i za izradu JOPPD obrazaca za više različitih klijenata. Ako izrađujete plaće za vaše klijente, a nemate sustav koji omogućuje eksport podataka o plaćama u traženi XML format, ovo je aplikacija za vas.

Nakon pripreme podataka u strukturi koja je prikazana u tablici ispod te ispunjavanjem zaglavlja, jednim klikom možete izraditi XML datoteku te je predati na web stranicu porezne uprave. U slučaju potrebnih korekcija, izmjene lako možete napraviti u Excel tablici i ponoviti izradu XML datoteke.

Excel JOPPD

Excel JOPPD aplikacija

Aplikacija ne koristi vanjske komponente, već je obična Excel datoteka tako da bi trebala raditi s bilo kojom inačicom Excela (2007 ili viša). Za instalaciju nisu potrebna nikakva administratorska prava.

U ovoj Excel aplikaciji postoji tablica u kojoj se upisuju Vaši klijenti (ili zaposlenici) i njihovi matični podaci, a polja za ukupne izračune u plaćama “StranaA” su prilagodljiva.

Podaci koje želite pretvoriti u XML datoteku trebaju biti u Excel tablici u propisanim stupcima prema zadanom rasporedu (“StranaB” na slici ispod). Aplikacija je vrlo fleksibilna, jer podatke za izradu XML datoteke možete imati u bilo kojoj Excel datoteci te ih kopiranjem prebaciti u predložak aplikacije.

Konverter JOPPD obrasca iz Excel tablice u XML format sastoji se od obične Excel datoteke (.xlsx) i Excel Add-In datoteke (.xlam) u kojoj je programski kod.

Excel JOPPD obrazac u XML

Pri korištenju aplikacije potrebno je imati aktivnu Excel datoteku s podacima (datoteka na slici iznad), a na Ribbonu Excela nalazi se izbornik “JOPPD-XML” na kojemu se nalazi gumb za izradu XML datoteke.

U slučaju da Vam treba aplikacija za izradu XML datoteka za ulazne račune tvrtke – knjiga URA, pogledajte opis na stranici.

Instalacija Add-Ina je opisana na download stranici.

Za detalje nas slobodno kontaktirajte.
Cijena Excel JOPPD aplikacije: 500 EUR + PDV (3.767,25 kn + PDV)