Dražen Hanžić

Dražen Hanžić

Dražen Hanžić, Excel i Power BI predavač

Excel i Power BI konzultant (savjetnik), predavač i stručnjak za razvoj poslovnih aplikacija temeljenih na Excelu i Power BI razvojnoj platformi. Diplomirao sam na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu te sam nakon toga završio postdiplomski Studij poslovnog upravljanja DSM (Diploma Study in Management) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Poslovno iskustvo stjecao sam u bankarstvu (menadžer razvoja poslovanja i projektni menadžer), u industriji robe široke potrošnje (kontroling i logistika), kao nezavisni savjetnik razvijanjem poslovnih Excel aplikacija te u telekomunikacijskoj grani (stručnjak za SAP).

Posljednjih godina fokusiran sam na praćenje razvoja Power BI alata (Power Query, Power Pivot i Power BI), proučavam mogućnosti primjene, educiram se, izrađujem Power BI rješenja za klijente te održavam Power BI tečajeve.

Tijekom svoje poslovne karijere održao sam velik broj naprednih Excel tečajeva i radionica te razvio mnoge Excel aplikacije (VBA) koje se koriste u poslovnom okruženju.

Aktivno koristim Excel već dulje od 20 godina, razvijam poslovne Excel aplikacije za klijente u Hrvatskoj i diljem svijeta, intenzivno educiram polaznike Excel tečajeva i radionica te se neprekidno usavršavam. Zbog svega nabrojanog, na Excel tečajevima mogu ponuditi i savjetovanje vezano uz konkretne zadatke polaznika, a mogu održati i napredne ili ekspertne Excel tečajeve i radionice po mjeri polaznika.

Pratim zbivanja u području razvoja i upotrebe Excela, educiram se i pohađam konferencije u inozemstvu vezane uz rizike pri korištenju “spreadsheet” aplikacija.

Moji najpopularniji tečajevi: Excel napredni, Excel ekspertni, Power Query i Power BI tečaj.