Dražen Hanžić

Dražen Hanžić

Dražen Hanžić, Excel i Power BI predavač

Excel i Power BI konzultant (savjetnik), predavač i stručnjak za razvoj poslovnih aplikacija temeljenih na Excelu i Power BI razvojnoj platformi. Diplomirao sam na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu te sam nakon toga završio postdiplomski Studij poslovnog upravljanja DSM (Diploma Study in Management) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Poslovno iskustvo stjecao sam u bankarstvu (menadžer razvoja poslovanja i projektni menadžer), u industriji robe široke potrošnje (kontroling i logistika), kao nezavisni savjetnik razvijanjem poslovnih Excel aplikacija te u telekomunikacijskoj grani (stručnjak za SAP).

Posljednjih godina fokusiran sam na praćenje razvoja Power BI alata (Power Query, Power Pivot i Power BI), proučavam mogućnosti primjene, educiram se, izrađujem Power BI rješenja za klijente te održavam Power BI tečajeve. Trenutno proučavam mogućnosti primjene Power Automate alata.

Tijekom svoje poslovne karijere održao sam velik broj naprednih Excel tečajeva i radionica te razvio mnoge Excel aplikacije (VBA) koje se koriste u poslovnom okruženju.

Aktivno koristim Excel već dulje od 20 godina, razvijam poslovne Excel aplikacije za klijente u Hrvatskoj i diljem svijeta, intenzivno educiram polaznike Excel tečajeva i radionica te se neprekidno usavršavam. Zbog svega nabrojanog, na Excel tečajevima mogu ponuditi i savjetovanje vezano uz konkretne zadatke polaznika, a mogu održati i napredne ili ekspertne Excel tečajeve i radionice po mjeri polaznika.

Pratim zbivanja u području razvoja i upotrebe Excela, educiram se i pohađam konferencije u inozemstvu vezane uz rizike pri korištenju “spreadsheet” aplikacija.

Moji najpopularniji tečajevi: Excel napredni, Excel ekspertni, Power Query i Power BI tečaj.