Power BI tečajevi

Power BI tečajeve održavamo i ONLINE uživo!

Power BI tečajevi u ponudi

Uvod u Power BI (1 dan, 8 šk. sati, “Self service BI”, Business Intelligence)

Power BI tečaj (3 dana, 24 šk. sati, “Self service BI”, Business Intelligence) – 12.10.-14.10.2022. g.

Power BI napredni tečaj – Dohvat i transformacija podataka uz M (Power Query napredni) (3 dana, 24. šk. sati) – 23.11.-25.11.2022. g.

Power BI napredni tečaj – DAX napredni tečaj – u najavi za 2023. g.

Power BI napredni tečaj – Vizualizacija podataka (Power BI Dashboards) – u najavi za 2023. g.

 

Power BI tečajevi

 

Detaljnije o Power BI tečajevima

*Power Pivot – podrazumijeva korištenje alata Power Pivot, Power BI Desktop i platforme Power BI.

Preporučeni načini pohađanja Power BI tečajeva ovisno o potrebama polaznika:

  • Power Query (naknadno Power Pivot)
  • Uvod u Power BI (naknadno Power Query ili Power Query + Power Pivot ili Power BI)
  • Power Query + Power Pivot
  • Power BI
  • Power Query napredni
  • DAX napredni

Power Pivot i Power BI oslanjaju se na Power Query pa je stoga poželjno dobro poznavati mogućnosti alata Power Query.

Uvod u Power BI (1 dan) je namijenjen polaznicima koji žele upoznati mogućnosti Power BI platforme. Nakon tečaja polaznici će znati koristiti ili izrađivati dashboarde na osnovi jednostavnih podatkovnih modela i kalkulacija ili pak na osnovi složenih koje im serviraju kolege zadužene za izradu takvih modela i kalkulacija. Bit će prikazane osnove dohvata podataka i osnove modeliranja te vizualizacija podataka korištenjem aplikacije Power BI Desktop. Polaznici će trebati izraditi Power BI korisnički profil u cloudu kako bi se upoznali sa servisom Power BI (PowerBI.com) te kako bi mogli dijeliti interaktivne dashboarde s kolegama. Pregled i interaktivno korištenje dashboarda moguće je na računalima, tabletima ili pametnim telefonima.

Power Query (1 dan) je namijenjen širem krugu korisnika koji intenzivno koriste Excel (napredni korisnici), objedinjavaju podatke iz više različitih izvora (Excel radni listovi, Excel datoteke, .csv ili .txt datoteke, web i dr.), pročišćavaju i transformiraju podatke prije analize. Ukratko, automatizacija takvih i sličnih postupaka na jednostavan način.

Tečaj Power Query se preporučuje polaznicima koji žele pohađati tečaj Power Pivot, Power BI Desktop i Power BI (2 dana), kako bi ga u potpunosti iskoristili. Power Query je alat koji pomaže u navedenim postupcima pripreme podataka Power Pivotu i često je nezamjenjiv s obzirom na fascinantne mogućnosti koje nudi, a koje Power Pivot nema.

Power Pivot, Power BI Desktop i Power BI (2 dana) je namijenjen analitičarima koji rade podatkovne modele iz više izvora podataka (više tablica), povezuju tablice relacijama i izrađuju složene kalkulacije (DAX) za Pivot tablice, a pri tome imaju potrebu manipulirati s većim količinama podataka (milijuni ili deseci milijuna redaka).

Količina podataka nije presudna za izradu složenih kalkulacija pomoću DAX-a, već su to mogućnosti koje nudi. Rješenja koje omogućava DAX je vrlo teško ili ponekad gotovo nemoguće postići Excel formulama ili čak uz VBA, a pri tome su rizici vezani uz greške u formulama svedeni na najmanju moguću mjeru. Također, na ovom tečaju se rade i interaktivni dashboardi koji se mogu koristiti na računalima ili na mobilnim uređajima.

Power BI (3 dana) tečaj pokriva gradivo s prethodna dva tečaja (Power Query + Power Pivot, Power BI Desktop i Power BI). Za polaznike koji žele odjednom odraditi oba tečaja.

Power BI Desktop aplikacija je samostalna aplikacija koja objedinjuje funkcionalnosti Power Query i Power Pivot alata uz dodatnu vizualizaciju podataka, a koristi servis Power BI (cloud) putem kojeg se interaktivni dashboardi mogu konzumirati na računalima, pametnim telefonima ili tabletima.

U ponudi je i Power Query napredni tečaj, koji traje 3 dana. Sadržaj je prilagođen korisnicima koji su prošli Power Query edukaciju, a željeli bi upoznati dodatne mogućnosti na složenim primjerima te razumjeti i naučiti pisati programski kod (M programski jezik) kada je potreban.

Izrada Power BI rješenja

U slučaju da trebate izradu Power BI rješenja za vašu tvrtku slobodno nam se obratite.