Excel tečajevi

Excel tečajeve održavamo i ONLINE uživo!

Excel tečajevi u ponudi

Excel tečajevi prožeti su zadacima iz prakse, trikovima i najboljim praksama proizašlim iz dugogodišnjeg iskustva pri izradi Excel poslovnih aplikacija u raznim poslovnim područjima i mnogobrojnim održanim Excel tečajevima svih razina.

Sve tečajeve održavamo obično u prostorima klijenata (“in-house” Excel tečajevi), no u ponudi imamo neke Excel i Power BI tečajeve za javnost koji se održavaju kod nas – Excel VBA, Power Query, Power PivotPower BI i Power Query napredni.

Napomena: Ostale tečajeve ne održavamo za građanstvo (otvoreni tečajevi) pa stoga nemamo definiranih termina.

Tečajeve održavamo isključivo za organizirane grupe djelatnika u poduzećima i individualne tečajeve prema dogovoru.

Excel tečajeve održavamo u Zagrebu, no prema željama klijenata možemo ih održati u bilo kojem drugom gradu u Hrvatskoj ili u regiji, a također nudimo i održavanje tečajeva na engleskom jeziku. Na donjem grafu prikazane su neke od Excel vještina koje tipični korisnik stječe tijekom rada s Excelom, navedene su od osnovnih prema naprednim i višim razinama znanja.

Krivulja učenja Excela

Windows 7, Excel 2010 i Word 2010 – prelazak s Windowsa XP i Officea 2003 ili niže inačice.

Prijava i pitanja

Upitnik za pohađanje Excel (Word, PowerPoint) tečajeva

Trajanje Excel tečajeva

Uobičajeno trajanje Excel tečajeva je od 1 do 3 dana  po 8 šk. sati, no moguće ih je prilagoditi potrebama klijenta. Za tečajeve Excel napredni i Excel ekspertni, preporučeno trajanje je 2 i pol dana (može minimalno i 2, ali može i 3 dana, u tom slučaju obradi se više gradiva i riješi više konkretnih zadataka). Excel VBA tečaj traje 3 dana.

Predavač

Dražen Hanžić

Za dodatne informacije pogledajte stranice o Excel edukaciji i Excel savjetovanju.

Što dobivate na našim Excel tečajevima i po čemu smo drugačiji

Ako se odlučite angažirati nas da Vam održimo neki od Excel tečajeva, nećete pohađati tipičan Excel tečaj sa skriptom i pripremljenim zadacima (dobit ćete neke korisne papire). Naravno, Excel zadataka i primjera imamo u izobilju i vjerojatno ne bi bili dovoljni mjeseci da ih sve obradimo, no tečaj je prilagođen Vama i Vašim potrebama na radnom mjestu. Stoga se polaznici potiču na aktivno sudjelovanje na tečaju te da u okviru tema koje se obrađuju iznose svoje konkretne zadatke s kojima se susreću na radnom mjestu. Tako će polaznici jednostavnije shvatiti materiju koja se obrađuje, a stečena znanja moći će odmah primijeniti u poslu. Npr. Excel napredni tečaj je tečaj kojeg bismo preporučili svakome tko u poslu koristi Excel. To je “opća kultura” pri radu s Excelom. Tu se neće učiti bojati ćelije, ali naučit će se bitne stvari koje polaznici nisu imali prilike naučiti putem formalnog osnovnog tečaja ili zato što su samouki. Prvih nekoliko sati vrijedno je uložiti u utvrđivanje temeljnih znanja, a onda se kreće s obradom naprednih tema. Korisnost takvog pristupa pokazuje iskustvo s mnogih održanih Excel tečajeva i radionica. Polaznici koji žive u uvjerenju da prilično dobro poznaju Excel, vrlo brzo shvate koliko toga novoga su naučili već u prvih nekoliko sati, a na kraju i na cjelokupnom tečaju Excel napredni. Ostali Excel tečajevi su specifični i za njih su zainteresirane obično određene grupe polaznika koje žele proširiti poznavanje Excela u različitim područjima (ekspertne formule, modeli, vizualizacija podataka, VBA programiranje i dr.).

Pohađanjem Excel tečajeva kod nas, ne dobivate samo iskusnog Excel predavača, već iskusnog Excel savjetnika i Excel VBA programera s velikim iskustvom u razvoju poslovnih Excel aplikacija za mnoge klijente u Hrvatskoj i inozemstvu te s radnim iskustvom u korporacijama. Uvjereni smo da za kvalitetno održavanje Excel tečajeva nisu dovoljne samo predavačke vještine, već je potrebno i veliko iskustvo u svakodnevnoj praksi pri izradi Excel aplikacija za klijente iz raznih poslovnih područja. Na naprednom Excel tečaju bit ćete upoznati i s nekim primjerima aplikacija kako biste dobili uvid u mogućnosti ovog moćnog alata. Na tečaju se potičete na postavljanje pitanja, jer tečaj bez pitanja nema previše smisla, interakcija između predavača i polaznika je ono što tečaj čini kvalitetnim i ugodnim za sve sudionike. Možete pitati bilo što vezano uz Excel problematiku i odgovor ćete dobiti na tečaju koji pohađate.

U detaljnijim opisima svih Excel tečajeva na njihovim zasebnim stranicama navedene su uobičajene teme koje se obrađuju, no prema željama polaznika naglasak može biti na specifičnim temama od posebnog interesa (ovisno o vrsti tečaja), npr. rad s najmoćnijim analitičkim alatom – Pivot tablicama ili rad s funkcijama za spajanje i pretraživanje podataka kao što su VLOOKUP, INDEX i MATCH ili upoznavanje zanimljivih mogućnosti funkcija INDIRECT, OFFSET, HYPERLINK i dr. Već na naprednom Excel tečaju koji se pokazao kao najpopularniji tečaj, polaznici će biti upoznati s dinamičkim rasponima, tablicama (Tables) i korisnom funkcijom OFFSET te će s tim spoznajama moći izraditi svoja periodična izvješća i grafove na jednostavan način uz vrlo malo utrošenog vremena. Polaznici će biti upoznati i s interaktivnim grafovima i načinom na koji se oni izrađuju. Možete čak i prije Excel tečaja odabrati teme koje su Vam posebno zanimljive, pa se možemo usredotočiti na te odabrane teme.

Nakon tečajeva nudimo Vam i Excel radionicu na kojoj se rješavaju konkretni zadaci polaznika s kojima se oni susreću u svakodnevnoj poslovnoj praksi, a nemaju dovoljno iskustva kako bi ih sami riješili na najbolji mogući način. Za one koji žele postati Excel gurui, nudimo Excel ekspertni tečaj, a za one koji žele upoznati zanimljiv svijet programiranja tu je Excel VBA tečaj za koji nije potrebno nikakvo poznavanje programiranja, a stečena znanja neizmjerno su korisna, pogotovo pri radu u korporacijama (velike količine podataka, mnoštvo različitih zadataka, učestala izvješćivanja i dr.). S tim znanjima možete znatno uštedjeti vrijeme u slučaju da neke učestale postupke radite manualno (npr. priprema podataka i izvješćivanje, objedinjavanje tablica iz više datoteka, izrada zbrojnih naloga za plaćanje – HUB3 obrazac i dr.). Mnoge stvari mogu biti automatizirane tako da jednim klikom dođete do željenog rješenja, a da pri tome ne trebate brinuti o točnosti podataka. Primjere nekih rješenja možete vidjeti ovdje. Vizualni tipovi vjerojatno će se prepoznati u tečaju Excel vizualizacija podataka. Tu se bavimo grafovima i ostalim zanimljivim načinima vizualnog prikaza, a polaznici će biti upoznati i s izradom Dashboarda.

Novi tečajevi u ponudi odnose se na “Self service BI”, a namijenjeni su Excel korisnicima koji žele naučiti bolje načine (nove tehnike) za automatiziranje dohvata i transformacije podataka, rješavanje analitičkih zadataka te vizualizaciju podataka:

Power Query – automatizacija dohvata, transformacije i obrade podataka.

Power Pivot – modeliranje podataka (relacije među tablicama), pisanje formula za analizu podataka (DAX) te izrada složenih analitičkih izvješća u Pivot tablicama ili uz CUBE formule.

Power BI – objedinjuje Power Query i Power Pivot alate uz dodatak iznimnih vizualizacijskih mogućnosti (Power BI Desktop aplikacija) i mogućnosti dijeljenja dashboarda te korištenja na računalima i pametnim mobilnim uređajima (Power BI servis). Primjeri Power BI rješenja.

U planu su još neki novi i zanimljivi Power BI tečajevi u budućnosti.

U razgovoru ili za vrijeme rada tijekom Excel ili Power bi tečaja možda shvatite kako neki Vaš poslovni zadatak može biti riješen pomoću za Vas izrađene Excel ili Power BI aplikacije. U tom slučaju možete nas također angažirati, jer nudimo i izradu poslovnih aplikacija temeljenih na Excelu kao razvojnoj platformi (uz Word i Outlook po potrebi te korištenje različitih baza), a nudimo i izradu Power BI rješenja.

Primjer izrade kalkulatora za izračun anuiteta kredita (ili sličnog modela s kontrolama) može se npr. napraviti na tečaju Excel napredni. Download Excel datoteka.

Excel tečajevi