Slanje e-mailova iz Excela putem Outlooka

Slanje mailova iz Excela putem Outlooka (Send e-mails from Excel via Outlook)

GUI_Ribbon_Send e-mails from Excel via Outlook

Send e-mails from Excel via Outlook

Opis

Osnovna namjena aplikacije je mogućnost slanja masovnih e-mail poruka iz Excela. Mailovi će najčešće sadržavati jedinstveni naslov (ne nužno), ali različite privitke (attachments), jedinstvene za svakog primatelja.

Potrebno je znati izraditi formulu koja izrađuje putanje do datoteka koje se nalaze na određenoj lokaciji na disku.

Za što možete koristiti aplikaciju?

Kada trebate poslati mail istog naslova ali s različitim privitcima (attachments) na više primatelja, ova aplikacija Vam znatno ubrzava postupak i štedi vrijeme. Posebno dolazi do izražaja u kombinaciji s “Export & Merge Excel workbooks” Add-In-om. Na taj način možete vrlo jednostavno iz neke tablice izraditi datoteke za svakog primatelja pojedinačno i poslati ih mailom. Tabelarni pristup slanju mailova iz Excela daje Vam puno veću kontrolu nad onime što se šalje uz veliku fleksibilnost te znatnu uštedu vremena u odnosu na manualni pristup (jedan po jedan mail iz Outlooka).

Možete poslati do 3 privitka glavnom primatelju i do 7 primatelja u Cc polju. Naravno, svaki naslov i osnovni tekst maila se može prilagoditi po potrebi za svakog primatelja. U suprotnom, naslov i osnovni tekst maila bit će jednaki za svakog primatelja.

Cijena aplikacije: 100 EUR + PDV (753,45 kn + PDV)

Aplikacija nema ograničenja po pitanju broja primatelja. Možete čak i podijeliti mailove i slati ih u grupama ako ih imate puno kako bi izbjegli eventualno preopterećenje mail servera.

U slučaju grešaka u aplikaciji nastojat ćemo ih ispraviti što prije i dostaviti Vam novu ispravljenu verziju aplikacije. Sve Vaše sugestije po pitanju novih funkcionalnosti su dobrodošle.

Vaša povratna informacija

Cijenimo vaše komentare i sugestije, jer time ova aplikacija može postati još bolja!

Kontakt

www.labo.hr/kontakt

ili info@labo.hr

Instalacija aplikacije

Ova verzija aplikacije može biti korištena u verzijama Excela 2013, 2010 i 2007 (i u novijim). Nakon što ste kupili aplikaciju, spremite je na neku lokaciju na Vašem disku i pokrenite kao što biste bilo koju drugu Excel datoteku. Makronaredbe trebaju biti omogućene kako bi aplikacija mogla raditi.

U Excelu 2013 ili 2010 odaberite File, Excel Options, Trust Center, Trust Center Settings…

Ovdje možete odabrati “Disable all macros with notification” što znači da pri pokretanju datoteke koja sadrži VBA kod možete odlučiti želite li omogućiti makronaredbe ili ne.

  •  Excel 2013 i 2010 verzije
    • File, Options, Trust Center, Trust Center Settings…
  • Excel 2007 verzija
    • Office button, Options, Trust Center, Trust Center Settings…

Želimo Vam ugodno Exceliranje 🙂